Welke Glans

 

Een veelgestelde vraag is welke glans moet ik kiezen? Hoeveel verschillen deze afwerkingen van elkaar? En welke eigenschappen hebben deze?

Gietvloer keuken

Glanseenheden

Glans is het resultaat van de gladheid van het oppervlak.
Hoe meer licht er wordt weerkaatst hoe meer glans. De glanseenheden worden uitgedrukt van 0 tot 100.

10%=MAT

40%=ZIJDEMAT

60%=ZIJDEGLANS

>75%=HOOGGLANS

Welke glans?

Wij hebben 4 glansgraden: welke moet je nu kiezen? 

Naast persoonlijke voorkeur heeft glans ook nog wat praktische eigenschappen. Een glanzende vloer is gladder dan een matte vloer. Een matte vloer is dus ruwer. Het oppervlak kan daardoor meer vuil aantrekken en is lastiger schoon te maken. Een matte vloer ziet er wel egaler uit. Oneffenheden in de ondervloer worden zo beter gecamoufleerd. Ook krassen vallen minder op bij een matte afwerking. Door het gebruik wordt de vloer ook ruwer na verloop van tijd. Dit zorgt er voor dat de glans minder wordt. 

De meest gekozen afwerkingen voor een coatingvloer zijn zijdemat en zijdeglans. De minst gekozen afwerking is hoogglans en daarna mat. 

 

Samenvattend:

Hoogglans vloeren zijn prachtig. Evenals een matte vloer. Dit is natuurlijk gewoon een kwestie van voorkeur.

Om ze prachtig te houden is het belangrijk om een goede topcoating te gebruiken. Een topcoating een hoogwaardige afwerkingslaag. Deze is speciaal ontworpen als slijtvaste eindlaag. Ook voorkomt deze krassen en verkleuringen. Is deze bestand tegen schoonmaakmiddelen of andere chemische belastingen.

Er is keuze uit een gekleurde of een transparante topcoating. Een blanke topcoating gaat over een kleurvaste (top)coating. Anders krijg je alsnog verkleuring.  De sterkste blanke topcoating is de UPEX² CLEARCOAT II. Zo heb je het langste plezier van een mooie vloer. Met een topcoating kun je ook je verweerde of versleten vloer eenvoudig nog eens overlagen om je vloer weer up-to-date te krijgen. Of om deze een andere kleur of look te geven.

Hoogglans laat wel genadeloos alle oneffenheden zien. Kijk naar het voorbeeld hiernaast.

De keuze is aan jou.